Volledig scherm
© ANP

Twee keer afrekenen bij de pomp

Vraag & AntwoordAutospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

In ging onlangs tanken bij een onbemand tankstation. Ik had de hele riedel van pinpas etc. achter de rug, pakte het vulpistool en wachtte tot de standen terug naar nul gingen. Niet dus. Ik heb het vulpistool teruggehangen en nogmaals de hele riedel herhaald, nu voor een ander pompnummer. Daar ging de teller wel terug naar nul. Na het tanken kwam eerst de bon van de niet gebruikte pomp eruit: 0,03 liter en 0,05 euro. Nogmaals een bon gevraagd en toen kreeg ik die van de juiste pomp. Maar beide bedragen bleken van mijn bankrekening afgeschreven. Het geldbedrag had veel hoger kunnen zijn. Wat dan? Je kan niks bewijzen.

- Gerda Stevens

Heel goed dat u ons voor dit risico waarschuwt. Ik zou in elk geval met mijn smartphone foto's maken van de situatie, als bewijs.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.