Volledig scherm
© ANP

Twee keer afrekenen bij de pomp

Vraag & AntwoordAutospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

In ging onlangs tanken bij een onbemand tankstation. Ik had de hele riedel van pinpas etc. achter de rug, pakte het vulpistool en wachtte tot de standen terug naar nul gingen. Niet dus. Ik heb het vulpistool teruggehangen en nogmaals de hele riedel herhaald, nu voor een ander pompnummer. Daar ging de teller wel terug naar nul. Na het tanken kwam eerst de bon van de niet gebruikte pomp eruit: 0,03 liter en 0,05 euro. Nogmaals een bon gevraagd en toen kreeg ik die van de juiste pomp. Maar beide bedragen bleken van mijn bankrekening afgeschreven. Het geldbedrag had veel hoger kunnen zijn. Wat dan? Je kan niks bewijzen.

- Gerda Stevens

Heel goed dat u ons voor dit risico waarschuwt. Ik zou in elk geval met mijn smartphone foto's maken van de situatie, als bewijs.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.