Volledig scherm
Toyota Prius © Toyota

Tweede terugroepactie Toyota Prius binnen een maand

Voor de tweede keer binnen een maand is de Toyota Prius slachtoffer van een terugroepactie. En beide keren is de veiligheid in het geding.

Toyota maakt bekend dat ruim 2 miljoen hybrides terug naar de garage moeten, inclusief de veel verkochte Prius en de Auris. Een fout in de software kan ertoe leiden dat de stroom van de auto's uitvalt, waardoor ze stil vallen.  Het betreft  hybrides die tussen oktober 2008 en november 2014 zijn geproduceerd. Van de 2,43 miljoen auto's rijden er 290.000 rond in Europa, 1,25 miljoen in Japan en 830.000 in Noord-Amerika. 

,,Bij sommige auto's zou het kunnen gebeuren dat een veilige modus van de auto niet werkt als zich een fout voordoet in het hybride-systeem. Dat kan leiden tot stroom-uitval in de auto", luidt de officiële verklaring van Toyota. Tot nu toe zouden er geen ongevallen zijn gemeld. Nog geen maand geleden maakte de fabrikant ook al een terugroepactie voor de Prius en C-HR bekend. Toen betrof het meer dan een miljoen auto's die brandgevaar met zich meedroegen. Bij die terugroepactie ging het om mogelijke slijtage van een kabel van de elektronica, waardoor kortsluiting, met als gevolg brand zou kunnen ontstaan.