De populariteit van tweedehands auto's is enorm gestegen dit jaar
Volledig scherm
PREMIUM
De populariteit van tweedehands auto's is enorm gestegen dit jaar © ANP

Tweedehands auto’s niet aan te slepen: ‘2021 gaat super tot nu toe’

2021 is tot nu toe een goed jaar voor autobedrijven. Zij verkopen vooral veel tweedehands auto’s. Er blijkt vooral veel vraag naar goedkope occasions op benzine en modellen met een hoge instap.

4 reacties

 • Dolly J. de Groot

  2 jaar geleden
  Dolly J. de Groot Logisch dat de gewone werkende burgers geen behoeftes hebben om zo'n veel te duur elektra voertuig aan te schaffen. Ons kabinet denkt zeker dat we allemaal zo'n riante minister vervoeging krijgen. Liefs Dolly Liefs Dolly
 • Alinda Jorritsma

  2 jaar geleden
  Geachte H. van Leening, dat laatste is niet waar. Ik neem aan dat u een massa-schakelaar kent? Die zitten verplicht op Electrische auto’s. Ik ben chauffeur op een E-bus en wij kunnen zowel binnen als buiten, de bus compleet spanningsloos maken. Dus onder spanning kom je niet te staan.
 • Jan Willem Roos

  2 jaar geleden
  Mensen willen geen nieuwe auto, ze zijn hier veel te duur door de BPM en andere belastingen en ook een rede, we weten niet wat regeringen gaan doen met de brandstoffen. Ook ik koop geen nieuwe auto, kan ik er ook makkelijk vanaf als autorijden onmogelijk wordt gemaakt door de overheid. Koop ook geen elektrische auto, ze zijn veel te duur en met de goedkopere variant, kom je niet ver mee, dus daar kunnen we ook niets mee.
 • H van Leening

  2 jaar geleden
  Zuinige en schone diesels worden verbannen, kleine auto's worden niet meer geleverd door de veel te hoge prijs door BPM en btw. En wie koopt er nu een gebruikt elektrisch vervoermiddel? Oplaad mogelijkheden zijn beperkt. Het accupakket wordt steeds minder, zo ook de reikwijdte. Banden en rem slijtage is vele malen hoger dan bij normale auto's en bij een calamiteit kan de auto onder stroom staan waardoor u niet bereikbaar bent voor hulpdiensten. En daarom kopen we geïmporteerde occasions.