Volledig scherm
© Jump

Uber werkt aan zelfrijdende fietsen en steps

Omdat Uber blijkbaar niet genoeg krijgt van de zelfrijdende technologie, wil het die nu ook gaan toepassen bij zijn dochterbedrijf Jump, dat elektrische deelfietsen en steps verhuurt. 

Uber's dochterbedrijf Jump, dat elektrische deelfietsen en steps verhuurt, wil zijn tweewielers autonoom maken. De bedoeling is vooral dat de voertuigen zelfstandig naar een laadpunt kunnen rijden wanneer de accu leeg is, of wanneer de verhuurperiode afloopt. 

Tot nu toe moeten ze nog door medewerkers van Jump worden opgepikt in de stad wanneer dit het geval is. Zodra dit halen en brengen kan worden vervangen door robottechnologie, bespaar je als bedrijf veel geld. De vraag is echter wel: hoe dan? Gaan steps zelfstandig terug naar het laadpunt via de weg? Of over de stoep? En hoe zit het met de veiligheid?

Uber wil kennelijk eerst het product klaar hebben voordat ze deze vragen gaan beantwoorden, want er is inmiddels een nieuwe divisie opgezet onder de naam Micromobility Robotics, die de technologie moet implementeren. De eerste technici voor deze afdeling zijn inmiddels aangenomen.

Kijk hier naar Hans Jeekel (TU Eindhoven). Hij weet hoe het verkeer van de toekomst eruit ziet en vertelt je in dit college hoe jij straks slimmer van A naar B reist: