Uniseks fiets vervangt herenfiets: ‘Aflopende buis ziet er ook sportief uit’

VideoDe herenfiets sterft uit. Door de elektrificatie van de fiets is het uniseks model zonder horizontale stang nu de norm. ,,Mannen gaan ook voor het gemak.’’

35 reacties

 • A Voort

  2 jaar geleden
  Nee hoor ik rij al jaren een UNI sex E-bike en dat gaat erg goed . Toch merk ik dat ik een enkele keer nog automatisch het been over het zadel "zwiep".
 • Mari Abri

  2 jaar geleden
  Wat een gemekker. Ik rij als vrouw alleen maar op herenfietsen. Damesfietsen rijden over het algemeen als een dweil! Net of ieder moment je de achterkant van je fiets kan verliezen. Ook is het totaal onbegrijpelijk dat aluminium frames zo populair zijn geworden met hun over gedimensioneerde buizen om nog enigszins stevigheid te bieden. Vind het ook niet lekker rijden, rij daarom ook op een stalen frame.Mixframe fietsen promoten was een veel beter idee geweest. Mij niet gezien op een dames fiets!
 • Jan Willem Roos

  2 jaar geleden
  Ik hoorde van onze fietsenmaker dat er inderdaad, steeds minder echte herenfietsen worden verkocht. Een herenfiets met een stang in het midden, is erg lastig, vooral met het vervoer van kinderen en het op en afstappen. Ik rij allang op een zogenaamde damesfiets en zal nooit meer een herenfiets kopen, is alleen maar ongemak.
 • Jules Leenders - Stein

  2 jaar geleden
  Heb afgelopen jaar fietsen van Stella mogen proefrijden en toen kreeg ik dit verkoopverhaal ook al te horen. Maar je merkt nog wel degelijk verschil tussen een dames- en herenframe. Als vader vind ik het eenvoudig opstappen, maar die fiets voelt echt aan als een dweil, met name als de kinderen erop zitten. Daarvoor ook al jaren gefietst op een dames fiets in de stad. Maar sportief fietsen; geef mij maar een herenfiets!
 • E Van der Van Der Schuit

  2 jaar geleden
  Heren frames maken ze tot 66, ik ben erg lang. De lagere frames heb ik nog niet in deze maat gezien.. Ook het maximale draaggewicht valt tegen.
 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.