Man wordt staande gehouden voor een alcoholcontrole.
Volledig scherm
Man wordt staande gehouden voor een alcoholcontrole. © ANP

Vakantiegangers opgepast: deze landen hebben een zerotolerancebeleid voor rijden met een slok op

Vakantiegangers, die houden van een biertje of wijntje, moeten uitkijken in het buitenland. Het aantal glazen alcohol dat je als chauffeur mag drinken ligt niet zelden een stuk lager dan hier in Nederland. In een aantal landen geldt zelfs een zerotolerancebeleid.

13 reacties

 • Kees Jansen

  1 jaar geleden
  O% is onuitvoerbaar: in parfum, aftershave, eau de toilette zit alcohol, dus dan zit je er al boven, ook sommige etenswaren kunnen alcohol bevatten of produceren, daarnaast heeft elke meetapparatuur afwijkingen. Willen die Farizeeërs hier die enorme straffen willen invoeren bij een alcoholpercentage van boven de 0, graag dat meemaken als zij die krijgen terwijl ze niets gedronken hebben??? Mensen die beweren slechts 4 glazen alcohol per jaar te drinken, zijn denk ik wel heel erg saai.
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Glaasje op laat je rijden.(dit klinkt bekent voor de ouderen onder ons)
 • mac gomes

  1 jaar geleden
  @Roel, 0% alcohol in je bloed is niet altijd makkelijk. Als je net iets te veel snopet, om veel fruit eet kan het gaan gisten en zullen ze alcohol in je bloed meten, ook al heb je zelf geen alcohol genuttigd.
 • Willem de Vink

  1 jaar geleden
  Volgens mij is 0.05% dodelijk.
 • Ronald Wingerde

  1 jaar geleden
  Autorijden? Dan geen alcohol. Makkelijk om dan te oordelen. 0,05 is een niveau van na 3 glazen, "ach ik kan er nog wel eentje nemen, alcohol heeft niet zoveel cat op mij" en meer van dat soort onzin. Wat mij betreft geen druppel en anders niet achter het stuur. Gewoon van ouderdom overleden is al erg genoeg toch?