30 kilometer
Volledig scherm
30 kilometer © AD

Veilig Verkeer Nederland wil 30 km/u in alle steden en dorpen als norm

Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, wordt een maximumsnelheid van 30 km/u de norm in de bebouwde kom en wordt 50 km/u de uitzondering. Nu is het nog andersom. De lagere maximumsnelheid kan volgens de organisatie veel leed voorkomen.

136 reacties

 • Stephan Veldhuijsen

  1 maand geleden
  Waarom niet gewoon gemotoriseerde voertuigen in het geheel verbieden binnen de bebouwde kom? Of geen zebrapaden meer, maar loop- en fietstunnels? Of gemotoriseerde voertuigen ondergrond en voetgangers bovengronds?
 • V/d Bas

  1 maand geleden
  Het is allemaal leuk en prachtig op papier. Hier op het woonerf is er zowat geen hond die zich aan de 15km per uur houdt. Voornamelijk brommers en scooters, geel en zowat alles blauw kenteken rijdt harder dan 25 liefst met 1 hand aan het stuur, oortjes in en als het even kan tegelijk nog appen. Als je niet handhaaft kan je wel van alles prachtigs verzinnen maar creëer je een 'paper tiger' = een nutteloze wet.
 • Falco Van der Poel

  2 maanden geleden
  Ja hoor laat autis maar 30 rijden terwijl de ebikes met 80 over het fietspad gaan. Snorfietsers met een helm op de weg laten rijden. Goed bezig weer Nederland! Laten we voetgangers en gewone fietsers ook maar verplicht een helm op zettem en een veiligheids hesje aan. Elk huis verplicht een aed en een brandblusser naast de voordeur. #aluminiumhoedjesplannen
 • Ineke Streefkerk

  2 maanden geleden
  Prima idee, hou soms mijn hart vast met die idioten die denken dat een stad een racebaan is. Alleen uitzondering maken voor de auto’s van veiligheidsregio.
 • Theo van Overbeek

  2 maanden geleden
  Goed idee, maar alle doorgaande wegen graag 50km houden. 🙏