Een autostoel met verborgen ruimte. De politie controleert nu al regelmatig op geheime ruimtes in voertuigen, maar het OM kan voor dat enkele feit nu nog geen straf opleggen. Dat gaat veranderen.
Volledig scherm
Een autostoel met verborgen ruimte. De politie controleert nu al regelmatig op geheime ruimtes in voertuigen, maar het OM kan voor dat enkele feit nu nog geen straf opleggen. Dat gaat veranderen. © Domeinen Roerende Zaken

Verbod op geheime ruimte in auto's om vervoer van drugs en wapens tegen te gaan

Het wordt illegaal om in een vervoermiddel, zoals een auto of vrachtwagen, een geheime ruimte te maken die is bestemd voor opslag of vervoer van wapens en drugs. Dat blijkt uit een geplande wijziging van het Wetboek van Strafrecht, die vandaag openbaar is gemaakt.

73 reacties

 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  De regering maakt wetten in samenwerking met de Eerste en Tweede Kamer (wetgevende macht). Het ministerie van Justitie en Veiligheid kan geen wetten maken.
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Geheime ruimte in je auto/huis voor persoonlijk gebruik zijn gewoon noodzakelijk en makkelijk!! Waar staat het geschreven in het Wetboek van Strafrecht dat het verboden is? Het gaat om het veilig verbergen van persoonlijke gegevens o.a. paspoort/geld/medicijnen/kredietkaarten etc. als je op reis gaat. Ik kan het sterk aanbevelen, ook als je het niet gebruikt. Het is beter om een geheime ruimte in je auto/huis te hebben en je maakt geen gebruik van, dan het nodig hebben en je hebt er geen.
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Je kan toch beter weer grens controles in voeren gewoon weer een douane.Dan weten de dieven dat ze een grens over gaan en niet mogen stelen in het buitenland.Dan is het misschien duidelijker ze begrijpen het nu nog http://niet.Man verborgen ruimte,als je een tweede hans auto koopt moet je zeker vragen er zit toch geen verborgen ruimte in!!
 • Ronald van der Panne

  2 maanden geleden
  Zou het niet kunnen zijn dat er steeds meer van de ruimtes worden aangetroffen bij controles maar omdat er niets in zit, ze de eigenaar niets kunnen maken? Dan lijkt dit toch een prima instrument om ongeacht inhoud of niet dit toch aan te kunnen pakken.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Ook zo handig voor de Oost-Europese dievenbendes. Die weten dit natuurlijk ook. Kom maar allemaal lekker binnen hoor in Gekkehenkieland, hier staan de deuren wagenwijd open. Jullie mogen alles meenemen en als een hele auto ff niet lukt, haal je er toch gewoon uit wat je kunt gebruiken?