'Vliegend hert' maait fietsers bijna van de weg

VIDEODe Vlaamse Sonja Van Holderbeke, die al 18 jaar in de Amerikaanse stad Charlotte woont, kreeg deze week de schrik van haar leven tijdens een fietstochtje met vrienden. Het vijftal is rustig onderweg wanneer uit het niets plots een hert de weg oversteekt en wordt aangereden door een auto die uit de tegenovergestelde richting komt. Het dier wordt gekatapulteerd richting de fietsers, die in een reflex in elkaar duiken.

De video werd gemaakt door Peter Flur, een van de vrienden van Sonja, die afkomstig is uit de Belgische plaats Zomergem, maar al 18 jaar in de VS woont en er ook dagelijks fietst. Flur heeft een camera aan de voor- en achterzijde van zijn fiets, om bewijsmateriaal beschikbaar te hebben bij een ongeval of een conflict.

De camera legde vast hoe Sonja, Flur en nog drie andere fietsvrienden aan het einde van een 70 kilometer lange tocht door Union County bijna worden geraakt door een vliegend hert. Het incident vindt plaats wanneer op Forest Lawn Drive plots het hert de weg oversteekt, net voor Sonja (met zwarte broek en rode shirt) en de eerste fietser, die fel schrikken. 

Een fractie van een seconde later krijgt een tegenligger, een zwarte Audi, geen enkele kans om te remmen of uit te wijken en rijdt het dier vol aan. Het hert wordt weggeslingerd en Flur en de laatste fietser kunnen het maar net ontwijken. Het groepje fietsers trainde samen met Melonie Norris, die recht voor de camera fietst. Norris neemt komende zaterdag deel aan de Iron Man op Hawaï. 

Het hert overleefde de aanrijding niet. Sonja en haar groep zagen ook de Audi niet meer terug en vermoeden dat de bestuurder is doorgereden. Pas achteraf, bij het bekijken van de beelden, beseften ze waar ze aan ontsnapt waren. ,,Ik had geen idee hoe dichtbij het dier over ons heen was gevlogen. Dit had nog veel erger kunnen aflopen."

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

Volledig scherm
© Peter Flur
Volledig scherm
© Peter Flur