Volledig scherm
De huidige versie van de Porsche Macan © Fabrikanten

Volgende generatie Porsche Macan wordt uitsluitend elektrisch

De volgende generatie van de Porsche Macan krijgt alleen nog elektrische aandrijving. De compacte SUV wordt in 2021 het derde elektrische model van het merk. Porsche’s eerste volledig elektrische sportwagen Taycan gaat eind dit jaar al in productie. Kort daarna volgt de Taycan Cross Turismo.

,,Elektrische mobiliteit en Porsche gaan hand in hand, vooral ook vanwege het sportieve karakter van elektrische aandrijving,” zegt topman Oliver Blume. ,,Tot 2022 investeren we meer dan 6 miljard euro in elektrische mobiliteit.‘’ De drie elektrische modellen krijgen de 800 volt-technologie die in samenwerking met Audi is ontwikkeld.

  1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
    VRAAG & ANTWOORD

    Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

    Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)