Volledig scherm
© VW

Volkswagen verkocht vorig jaar meer curryworsten dan auto's

Geloof het of niet, maar met 6,8 miljoen verkochte exemplaren was de curryworst vorig jaar verreweg het populairste model van Volkswagen. Deze is er in twee uitvoeringen, een versie van 12,5 centimeter en een verlengde variant van 25 centimeter.

De Volkswagenworsten - en dan vooral de curryworsten - worden veelal geserveerd in de bedrijfskantines van Volkswagen-fabrieken. Ze vormen een traditioneel onderdeel van de lunch van de medewerkers en hebben zelfs een eigen onderdeelnummer: 199 398 500 A. 

Volledig scherm
© VW

VW Ketchup

Ook buiten de fabrieken zijn de verse modellen zeer populair.  Zo geven diverse Volkswagen-dealers bij de aflevering van een nieuwe auto een curryworst-pakket cadeau. Ook succesvol is de originele Volkswagen Ketchup, waarvan jaarlijks zo'n half miljoen kilo wordt geproduceerd.

Volledig scherm
© VW

Vegetarisch

Op dit moment zijn enkele tientallen werknemers betrokken bij de productie van de worsten. Het varkensvlees voor de worsten komt uit de regio Wolfsburg. Ze bevatten slechts 20 procent vet tegenover 40-45 procent voor de gemiddelde curryworst. Sinds 2010 bestaat er ook een vegetarische variant. 

Volledig scherm
© VW