Volledig scherm
De V60: een van de nieuwste modellen van Volvo © Bart Hoogveld

Volvo stelt beursgang uit

De beursgang van de Zweedse autofabrikant Volvo is voorlopig in de ijskast gezet. Dat meldt zakenkrant The Financial Times. Er zijn zorgen over de waardering van de autobouwer in het licht van de wereldwijde handelsoorlog.

Eerder kondigde het Chinese moederbedrijf Geely aan een deel van de onderneming nog voor het einde van dit jaar naar de beurs in Stockholm te willen brengen.

Die beursgang is volgens Volvo-topman Hakan Samuelsson nog steeds een optie. Een erg realistische optie zelfs, maar hij benadrukt in de krant wel dat ,,de timing optimaal moet zijn''. En juist de benodigde condities zijn niet optimaal. 

Net zoals veel andere grote autofabrikanten wordt Volvo geconfronteerd met een mogelijke verstoring van zijn activiteiten door de handelsbarrières die de Verenigde Staten opwerpt tegen China en Europa.

Volgens de laatste berichten zou de automaker gewaardeerd worden op 30 miljard dollar. Geely kocht de Zweedse automaker in 2010 voor 1,8 miljard dollar van Ford Motor. De Chinezen staken fors geld in het ontwerp van de auto's die moesten wedijveren met luxe-modellen van met name Duitse makelij.