De verkeersproef met chauffeurs van de Hanos wordt uitgevoerd op de kruising tussen de Oost Veluweweg en Laan van de Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeersproef met chauffeurs van de Hanos wordt uitgevoerd op de kruising tussen de Oost Veluweweg en Laan van de Leeuw. © Maarten Sprangh

Vrachtwagenchauffeurs krijgen voorrang bij verkeers­lich­ten: ‘Ik zei direct: wij doen mee’

Een betere doorstroming van het verkeer en minder brandstofverbruik: de droom van iedere weggebruiker. Met een app die vrachtwagenchauffeurs in Apeldoorn gaan gebruiken moet dat mogelijk worden. Over een week start de proef met chauffeurs van horecagroothandel Hanos die de app op hun telefoon installeren. „Dit kan een liter diesel per stoplicht schelen.”

19 reacties

 • H. Velleman

  1 maand geleden
  Op de bestelwagentjes courier hufters na, een prima idee, wat in de scheepvaart al lang van toepassing is: Beroepsvaart heeft voorrang t.o.v. voor pleziervaart.
 • Albert van der Mey

  1 maand geleden
  1 april?
 • Jan Kromwijk

  1 maand geleden
  Eindelijk eens een goed idee, dit gaat een hoop optrek brandstof schelen.
 • J Zeeman

  1 maand geleden
  Dit is een lokale praktijktest en niet landelijk zoals sommigen schijnen te vrezen. Je kan van alles in de computer simuleren maar praktijk testen blijft nodig. Dus niet huilen voor je geslagen bent, zoals mijn ouders altijd zeiden. En die voorrang voor OV is leuk maar soms ook een vloek. Als bij ons de remise leeg stroomt staat het hele kruispunt op rood, ook voor verkeer dat de trambaan niet kruist. Daarbij nog een aantal bussen en je kan je lol wel op. Elk voordeel heeft z'n nadeel.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Het kan een liter diesel per stoplicht besparen? Wat heeft die onderzoeker gedronken? Weer een rekenfoutje ... C. Durbois