Vrouw spoelt dashcam terug en ziet hoe automonteur met haar Porsche gaat scheuren

videoEen vrouw uit Wales heeft ontdekt dat een automonteur is gaan scheuren met haar Porsche Boxster, die ze had binnengebracht voor onderhoud. Jane Symonds kwam daarachter toen ze haar auto terugkreeg en merkte dat het benzinepeil met een kwart was gedaald.

Ze spoelde de meest recente beelden van haar dashcam terug en zag tot haar verbazing hoe de monteur met haar auto de weg opging en meteen het gaspedaal diep indrukte. De man was zich er blijkbaar niet van bewust dat zijn joyride op camera werd vastgelegd.

De dashcam toont snelheden tot 143 km/u. Die werden opgetekend rond het dorp Lampeter, een dikke veertig kilometer verwijderd van de garage waar Jane haar wagen had binnengebracht. Op de provinciale wegen aldaar is maximum 80 km/u toegelaten. Op de beelden is zelfs te horen hoe de snelheidsduivel zegt hoe ,,heerlijk het is om met deze wagen te rijden”.

Een van de buren van Jane merkte de laagvlieger onderweg op en was in de veronderstelling dat zij achter het stuur zat. ,,Mijn reputatie als goeie automobiliste was zo bijna naar de filistijnen”, vertelde zij tegen Britse media.

Het betreffende garagebedrijf  in de stad Aberystwyth kreeg de dashcambeelden eveneens te zien en heeft de werknemer meteen ontslagen. De eigenaren hebben uitgebreid excuses aangeboden. De beelden zijn overgedragen aan de politie, die ze verder onderzoekt. En Jane heeft haar Porsche inmiddels laten overspuiten in een nieuwe kleur, om zo het gebeuren achter zich te laten.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto’s en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

Volledig scherm
De dashcam liet snelheden tot 143 km per uur zien. Op de provinciale weg is maximum 80 km/u toegestaan © Screenshot YouTube