Volledig scherm
Deze wagen belandde in een heg in de Kanunnik Ullenslaan in Halle-Zoersel. © rv

Vrouw wil rechtsomkeert maken, maar belandt verticaal in de heg

In de Belgische gemeente Zoersel is een auto licht beschadigd geraakt doordat een auto verticaal in de heg van een voortuin belandde.

Volgens een getuige wilde de vrouw (35), die een voorlopig rijbewijs heeft, keren in de doodlopende straat. Ze reed in een auto met automatische versnelling en duwde per ongeluk op het gaspedaal in plaats van op de rem. Hierdoor reed ze achteruit door de heg tegen het schuifhek dat er achter stond, waarna de auto zo bleef staan. Getuigen van het ongeval bevrijdden de bestuurder uit haar benarde situatie. Ze raakte niet gewond. Een takelwagen kon de auto uit de heg hijsen.

Volledig scherm
Deze auto belandde in een heg in de Belgische gemeente Halle-Zoersel. © rv
Volledig scherm
Deze auto belandde in een heg in de Belgische gemeente Halle-Zoersel. © rv
 1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
  VRAAG & ANTWOORD

  Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

  Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)
 2. ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’
  INTERVIEW

  ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’

  Tot voor kort stond hij bekend als één van de beste ‘robotwetenschappers’ van Amerika, maar sinds 2015 werkt Dr. Gill Pratt voor de Japanse automaker Toyota aan – onder meer – zelfrijdende auto’s. ,,Nee, kunstmatige intelligentie kan niet voorkomen dat mensen sterven in het verkeer. Maar wanneer we robots en andere slimme machines op de goede manier inzetten, maken ze onze levens veel veiliger en eenvoudiger. Daar geloof ik heilig in.”