Volledig scherm
© VW

VW geeft gas met autonome auto in Israël

Volkswagen schakelt door naar de volgende versnelling waar het gaat om zelfrijdende auto's. Het bedrijf heeft aangekondigd samen met twee andere bedrijven een ​​autonome taxidienst te lanceren in Israël.

De joint venture zal gebruikmaken van door Volkswagen gemaakte elektrische auto's. De autonome rijtechnologie komt van Mobileye, dat vorig jaar door Intel is gekocht. Mobileye zal een autonome voertuigkit van Level 4 aanbieden, waardoor bestuurders overbodig zijn. Partner Champion Motors zal verantwoordelijk zijn voor het runnen van het wagenpark.

Volledig scherm
© VW

Hoewel Israël klinkt als een ongebruikelijke testlocatie, heeft de regering van dat land beloofd wettelijke en regulerende ondersteuning, infrastructuur en verkeersgegevens te bieden, evenals toegang tot infrastructuur wanneer dat nodig is. Dat maakt Israël tot een aantrekkelijke keuze, omdat landen als de Verenigde Staten een lappendeken van wetten hebben met betrekking tot autonome voertuigen.

Volledig scherm
© VW

Het project moet volgend jaar van start gaan en Volkswagen beloofde dat het snel zal groeien van enkele tientallen naar honderden autonome elektrische voertuigen. Welke voertuigen VW gaat inzetten is nog niet gemeld, maar het bedrijf werkt op dit moment aan elektrische ID- en SEDRIC-families. VW verwacht in 2022 de eerste volledig autonome auto's op de markt te brengen.