Volledig scherm
Herbert Diess, de CEO van Volkswagen, poseert gewillig bij de prototypes van enkele elektrische auto's die zijn concern de komende jaren wil uitbrengen © REUTERS

VW is er klaar voor om 50 miljoen elektrische auto’s te produceren

Volkswagen is voorbereid op de productie van 50 miljoen elektrisch aangedreven voertuigen. Dat zegt topman Herbert Diess in het vakblad Automobilwoche.

Zowel de inkoopprocessen voor accu’s als de productielijnen voor elektrische auto’s worden volgens Diess klaargestoomd om de miljoenen e-auto’s te kunnen produceren. Eerder kondigde de autofabrikant al aan eind 2022 zestien fabrieken te willen voor elektrische auto’s.

De eerste volledig elektrische auto’s moeten in 2019 van de band rollen. Onlangs meldden bronnen aan persbureau dpa dat Volkswagen ook een e-auto van minder dan 20.000 euro op de markt wil zetten. Dit instapmodel zou in 2022 te koop zijn.

Voor Duitse automakers is het zaak op tijd met auto’s te komen die minder vervuilend zijn. Steeds meer steden in Duitsland willen dieselvoertuigen verbieden om luchtvervuiling tegen te gaan.

  1. ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’

    ,,Mijn verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten van een klapband slechts ten dele als die band ouder is dan zes jaar. Hierbij wordt de productiedatum gehanteerd. Dit is toch onredelijk, milieuonvriendelijk en slecht voor mijn portemonnee? Als meer dan zes jaar oude banden wel door de apk komen, mag ik aannemen dat daarbij gekeken is naar haarscheurtjes en de algehele conditie‘’, vraagt lezerJos de Graaf zich af.