Bij de eerste Audi's e-tron kan de auto om een olieverversing vragen (voorbeeldfoto van auto waarbij olie bijgevuld moet worden)
Volledig scherm
Bij de eerste Audi's e-tron kan de auto om een olieverversing vragen (voorbeeldfoto van auto waarbij olie bijgevuld moet worden) © DPA

Waarom het olielampje van de elektrische Audi e-Tron soms brandt

Bestuurders van een Audi e-Tron moeten niet gek opkijken als hun elektrische auto plotseling om een ​​olieverversing vraagt. In een aantal modellen is een dashboard geïnstalleerd dat achterhaalde serviceberichten toont.

‘Vorsprung durch Technik’, is de reclameslogan van Audi. Maar kennelijk is die voorsprong zo groot dat het merk het zelf niet meer helemaal kan bijbenen. Audi's e-Tron geven namelijk in een aantal gevallen door dat de olie binnenkort ververst moet worden, terwijl in een elektromotor helemaal geen olie zit.

Audi bevestigt de fout tegenover het Duitse blad ‘Auto, Motor und Sport’. Audi noemt de fout erg vervelend, maar technisch gezien onschadelijk. Dienovereenkomstig ziet het merk met de vier ringen af ​​van een terugroepactie. De melding kan binnen enkele minuten worden verwijderd. 

Ook de ontsteking uitschakelen kan niet bij een elektrische auto, zoals de e-tron incidenteel meldt.
Volledig scherm
Ook de ontsteking uitschakelen kan niet bij een elektrische auto, zoals de e-tron incidenteel meldt. © Twitter/Lara Lavendel

Het is niet de enige spookmelding bij elektrische auto's. Ene Lara L. meldt op Twitter dat ze ‘de ontsteking uit moest zetten’ van haar Audi e-Tron. Ook die zit niet langer in een elektrische auto. En BMW hangt eveneens nog zwaar aan het verleden, want een andere lezer van het stuk toont op Twitter een foto van een compleet elektrische BMW i3 die vraagt om controle van de uitlaatgassen.

Ook BMW's elektrische i3 had liever nog een verbrandingsmotor aan boord gehad, zo lijkt het.
Volledig scherm
Ook BMW's elektrische i3 had liever nog een verbrandingsmotor aan boord gehad, zo lijkt het. © Twitter/Axel D.
 1. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”
 2. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.