De nieuwe Toyota Aygo X kost bijna 16.000 euro en is daarmee twee keer zo duur als tien jaar geleden.
Volledig scherm
De nieuwe Toyota Aygo X kost bijna 16.000 euro en is daarmee twee keer zo duur als tien jaar geleden. © RV

Waarom stadsauto's schreeuwend duur zijn geworden

Kleine, goedkope auto’s zijn in tien jaar tijd bijna in prijs verdubbeld. Door steeds strengere regelgeving halen autofabrikanten hun stadsauto’s van de markt, op een paar volhouders na. Is de tijd van spotgoedkoop autorijden definitief voorbij?

10 reacties

 • Frans van Gulick

  5 maanden geleden
  Je bent toch gek als je zoveel geld uittelt voor zo'n mini-autootje? Voor een fractie van de prijs koop je een mooie youngtimer uit het C of D segment, waar je nog jaren plezier van kunt hebben. En dan rij je ook niet in een oncomfortabele, stuiterende en lawaaiige koektrommel, maar in een fijne auto.
 • pjnt van schijndel

  5 maanden geleden
  De iconische Fiat Panda. Geboren in 1982 en kostte destijds iets meer dan 5000,- euro, nieuw.. Denk dat als je nu een originele Panda uit dat bouwjaar hebt en dan ook nog eens in nette staat je eveneens 5000,- kunt vangen.. en dan het liefst een selecta..
 • van Bergen

  5 maanden geleden
  Nederland wordt (en is al lang) geknecht door de wanstaltige EU, een reus op lemen voeten. 450.000.000 mensen (Engeland is wijselijk onder het juk vandaan) worden geknecht door een handjevol zelfbenoemde "leiders", merendeel gesjeesde politici van landen waar ze mochten opkrassen wegens wanprestatie. Als iemand ooit een boek had geschreven met bovenstaand verhaal, dan was het te koop geweest bij elke boekhandel in de sector "fictie". Echter, vandaag de dag is het werkelijkheid . .
 • Dolly J. de Groot

  5 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Dit alles door het geldverslindende wangedrocht de EU, onder valse voorwenselen dat de burger er beter van zou worden, het tegendeel is waar, de gewone burger gaat er jaar na jaar na jaar op achteruit.
 • Goffin

  5 maanden geleden
  De prijs van de auto illustreert voortreffelijk hoe de beurs van de burger leeggezogen wordt door onze overheid. De bmp en de btw zijn maar liefst bijna de helft van de kostprijs. De andere helft wordt daarnaast nog eens geïnd door de heffingen op de brandstof. Maar voor de laagst betaalden maakt ons kabinet dan ook een groots gebaar nu. Liefs 20 cent bruto loonsverhoging per uur zit in het vat. Netto dus ca. 12 cent erbij. Omgerekend per week 4,12 euro! 😂😂😂