Autobedrijven helpen vrouwen niet altijd even goed als ze een auto willen kopen.
Volledig scherm
Autobedrijven helpen vrouwen niet altijd even goed als ze een auto willen kopen. © Getty Images

Waarom word je als vrouw nog steeds niet serieus genomen in de showroom?

VRAAG & ANTWOORD‘Volgend jaar loopt het private-leasecontract van mijn Renault Twingo af, dus ik ben aan het rondkijken naar een andere leuke auto’, aldus lezer Ellen Bax in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Maar als je als vrouw alleen een showroom binnenkomt, word je bijna nergens serieus genomen. Soms komt de verkoper niet eens naar je toe en word je min of meer aan je lot overgelaten.’

67 reacties

 • Monique Franke

  1 maand geleden
  Niet alleen auto verkopers. De hele maatschappij is zo. Als transvrouw ben ik geboren in een mannen lichaam en ik kan je vertellen dat ik als man overal sneller geholpen werd en serieuzer genomen werd dan als vrouw. Als ik vroeger als man een bedrijf binnen binnen stapte werd ik gelijk serieus genomen. Als vrouw moet ik 10x mijn verhaal doen en dan nog willen mannen mij niet serieus nemen in bijvoorbeeld de ICT.
 • Christian Visser

  1 maand geleden
  Jammer weer hoor, Waar zijn die nuchtere Hollanders? vrouw, man, het, zij of alien het interesseert me niet we zijn mensen toch? wat is toch het probleem bij deze mannen die vinden dat een vrouw minder is? bij mij als man gaan mijn nek haren overeind als ik een verkoper de termen mevrouwtje of wijfie hoor zeggen dan tel ik tot 3 en loop op die verkoper af en zeg: zo meneertje ik ga naar de buren voor een auto en loop weg zonder om te kijken of verdere discussie aan te gaan.
 • Birgit Geurts

  2 maanden geleden
  Hoi Bert Lijkt me enig Misschien een garage van vrouwen voor vrouwen? Ik had het zo gedaan (auto’s verkopen al dan niet autotechniek). Een roze Audi is er niets bij en naast een bloemetjeskalender in de werkplaats.
 • Paul Levels

  2 maanden geleden
  Het fenomeen ik ben een dikke autoverkoper en te goed voor jou om op te staan heb ik als man ook al vaak genoeg meegemaakt. Ik vind het verwonderlijk te zien dat er een opleiding voor autoverkopers bestaat.
 • Tuur Claessens

  2 maanden geleden
  @ Jan Kwakkel : Uitstekende reactie Jan en onderschrijf ik deze met exact dezelfde "werkverdeling" hier in huis en daarbuiten. Ik was, kook en strijk ook voor mijn echtgenote en ben ook nog eens oppas-opa voor onze kleindochters. Zo hoort het ook en nu nog meer vrouwen in mannenberoepen. De bouw, installatietechniek, garages, ons leger, vrachtvervoer, plaatwerkers, brandweer etc etc. kunnen nog nieuwe medewerkers ontvangen !