Regionaal zijn dit seizoen al strooiwagens de weg op geweest. Het is vandaag voor het eerst massaal in ons land nodig.
Volledig scherm
Regionaal zijn dit seizoen al strooiwagens de weg op geweest. Het is vandaag voor het eerst massaal in ons land nodig. © ANP / ANP

Waarschuwingen voor mist én gladheid in het hele land, vannacht eerste landelijke strooiactie

Het KNMI waarschuwt in de vroege vrijdagochtend voor dichte mist. Voor alle provincies geldt code geel. Ook kan het plaatselijk glad zijn op de weg omdat het op sommige plekken is gaan vriezen en de wegen nog nat zijn van de regenbuien donderdag.

 1. Tweedehands auto's nóg duurder, maar consument wil er juist minder voor betalen

  Tweede­hands auto's nóg duurder, maar consument wil er juist minder voor betalen

  Terwijl occasions nog steeds duurder worden, wil de consument er juist minder voor betalen. Dat concluderen Gaspedaal.nl en AutoTrack op basis van vraag en aanbod op hun occasionsites. Terwijl de gemiddelde vraagprijs in januari toenam, trokken consumenten juist minder budget uit voor een occasion. In juni vorig jaar bedroeg het verschil tussen die twee nog 12,9 procent. Vorige maand is de kloof fors verder gegroeid, naar 28,2 procent.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?