Wat gebeurt er wanneer je met 100 km/u de achteruit inschakelt?

video,,Héél slecht voor je versnellingsbak en ook zeker niet goed voor je motor." Aan het woord is Emile Luijben, aka Master Milo, een YouTuber uit de buurt van Tilburg. Hij testte uit wat er gebeurt wanneer je een auto al rijdend in zijn achteruit zet bij een snelheid van 100 km/u.

Milo en zijn vrienden sleutelen graag aan auto's, die ze ombouwen, spectaculair slopen of gewoonweg laten ontploffen. Ze scoorden al met een auto die koprollen maakt, ingekorte auto's, maffe stunts en zelfs met een project om een Russische T55-tank te restaureren. 

En nu dus met een experiment rond een vraag die veel autobestuurders zich wel eens hebben gesteld: kun je de auto in zijn achteruit zetten terwijl je vooruit rijdt? En wat gebeurt er dan? Grote conclusie? Het is geen aanrader om dit thuis ook te proberen.

Meer video's van Master Milo vind je op het YouTubekanaal mastermilo82.

Volledig scherm
© rv
  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.