Volledig scherm

'Watch out Michael!' Nieuwe Tesla's worden als KITT van Knightrider

Het is al een tijdje bekend dat Tesla werkt aan kunstmatige intelligentie-technologie, maar wat ze ermee gaan doen is niet bekend, althans tot nu toe.

Elon Musk wil dat zijn auto's op hetzelfde niveau gaan denken als robot-Pontiac uit de tv-serie Knight Rider. Toen een fan op Twitter aan Musk vroeg of de toekomstige Tesla's technologie aan boord krijgen zoals die van K.I.T.T. in de serie Knight Rider uit de jaren tachtig, reageerde Musk eenvoudig met een 'Ja', waaruit blijkt dat de fabrikant van de elektrische auto inderdaad aan deze technologie werkt. 

Volledig scherm

Hoewel al eerder bekend was dat Elon Musk kunstmatige intelligentie wil toevoegen aan zijn auto's, was nog niet bekend hoe dat precies zou gebeuren. Ook nu zijn er nog veel vragen, maar de CEO van Tesla gaf wel aan dat het nieuwe systeem het mogelijk zal maken dat bestuurders 'vrijwel alles kunnen doen via spraakopdrachten'.

Volledig scherm

K.I.T.T, KITT oftewel Knight Industries Two Thousand was een pratende auto in de serie Knight Rider in de jaren tachtig. De hoofdrol werd gespeeld door David Hasselhoff, de auto was een  1982 Pontiac Firebird Trans Am. Personage Michael Knight kon via een horloge zijn auto oproepen en deze allerlei trucs laten uithalen in de jacht op boeven. De auto was zelfs zo slim dat hij soms orders van zijn baas negeerde als hij dacht dat dit beter was.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”