Frans Weekers.
Volledig scherm
Frans Weekers. © ANP

Weekers: Geen plan voor verlagen kilometervergoeding

UpdateHet kabinet heeft geen plan om de onbelaste kilometervergoeding te verlagen van 19 naar 12 cent. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën zei dat vandaag in de Tweede Kamer.

D66 verwijt het kabinet kiezersbedrog omdat de lasten voor de automobilist omhoog zouden gaan bij een verlaging van de kilometervergoeding. Weekers ontkende dat hij daarvoor plannen heeft. Wel kijkt een ambtelijke werkgroep naar manieren om via de belastingen de files op de Nederlandse wegen terug te dringen. Weekers beloofde dat de hardwerkende Nederlander niet zal worden gepakt.

Gisteren toonde hij zich positief over anti-filevoorstellen vanuit het bedrijfsleven voor een bonusregeling voor leaserijders en een zogenoemd mobiliteitsbudget voor mensen zonder auto van de zaak.

Weekers wilde vandaag verder niet vooruitlopen op de uitkomsten van het ambtelijke onderzoek en eigenlijk geen maatregel uitsluiten. Wel zei hij 'een botte verlaging' van de kilometervergoeding van 19 naar 12 cent een slecht idee en onverstandig te vinden.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”