Volledig scherm
© Tesla

Weer productiestop Tesla Model 3

Tesla heeft opnieuw de productie stilgelegd van zijn betaalbare elektrische auto, de Model 3. Volgens de fabriek gaat het om een geplande productiepauze.

Het is al de tweede keer sinds februari dat Tesla een tijdelijke productiestop doorvoert. ,,Deze periodes worden gebruikt om de automatisering te verbeteren en bottle necks in het productieproces te elimineren”, zei een woordvoerder van de fabriek tegen persbureau Reuters.

Robots

Elon Musk gaf vorige week toe dat robots toch niet alles kunnen en dat hij wellicht toch meer moet overlaten aan menselijke arbeid. Diezelfde arbeiders moeten volgens nieuwsbron BuzzFeed nu een periode van vier tot vijf dagen thuis blijven zonder betaald te krijgen, of moeten gedwongen vakantiedagen opnemen.

Vertragingen

Musk probeert na meerdere vertragingen in de productie van de Model 3 zijn doel te halen van de productie van 2.500 auto’s per week, maar door het te grote aantal robots slaagt hij daar niet in. Om een vinger aan de pols te houden, slaapt hij tegenwoordig weer in de fabriek.