De National Transportation Safety Board (NTSB) doet onderzoek naar het ongeval in Tempe, Arizona, waarbij een vrouw werd doodgereden door een zelfrijdende auto van Uber,
Volledig scherm
De National Transportation Safety Board (NTSB) doet onderzoek naar het ongeval in Tempe, Arizona, waarbij een vrouw werd doodgereden door een zelfrijdende auto van Uber, © Reuters

Zelfrijdende auto die vrouw doodreed was gedeeltelijk uitgeschakeld

De techniek in de zelfrijdende auto van Uber die in maart een vrouw doodreed was door het bedrijf gedeeltelijk uitgeschakeld. Daardoor werkte het automatische noodremsysteem niet, dat juist ongevallen moet voorkomen.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Rechters en justitie ergeren zich aan bureaus die boetes aanvechten: 'Ze verdraaien de feiten’
  PREMIUM
  88

  Rechters en justitie ergeren zich aan bureaus die boetes aanvechten: 'Ze verdraaien de feiten’

  Juridische adviesbureaus die verkeersboetes ‘gratis’ aanvechten schieten als paddenstoelen uit de grond. Het aanvechten van boetes tot in hoger beroep levert het gerechtshof elk jaar duizenden zaken op. De Tweede Kamer en Veilig Verkeer Nederland willen dat er paal en perk aan wordt gesteld. ,,Het gaat hen meer om het innen van belastinggeld dan het dienen van de belangen van mensen.”