Yangfeng
Volledig scherm
© Yangfeng

Zelfrijdende auto mag in Californië zonder bestuurder de weg op

In Californië mogen zelfrijdende auto's zonder stuur en pedalen vanaf  begin april op de openbare weg rijden. Er hoeft dus niet langer iemand aan boord te zijn om in te grijpen, zoals tot nu toe het geval was.

 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.
 2. Motorrijder die met 130 door wijk scheurde en geen voorrang kreeg, moet schade zelf betalen

  Motorrij­der die met 130 door wijk scheurde en geen voorrang kreeg, moet schade zelf betalen

  Een motorrijder die met 130 kilometer per uur door Eindhoven reed en op een kruising in botsing kwam met een overstekende motorscooter en zwaargewond raakte, vindt dat hij recht heeft op een schadevergoeding omdat hij geen voorrang kreeg. De man wilde 50 procent van zijn kosten vergoed hebben. Maar de rechtbank in Den Bosch oordeelt dat hij zelf moet opdraaien voor de schade omdat hij veel te hard reed.
  Eindhoven