Volledig scherm
© AFP

Zelfs Lamborghini schakelt over op de productie van mondmaskers

In navolging van veel andere autofabrikanten is nu zelfs de Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini overgeschakeld op de productie van mondmaskers en beschermende brillen voor medisch gebruik. 

Het dochterbedrijf van de Volkswageng Groep is het zoveelste bedrijf in rij dat mondmaskers begint te produceren vanwege de coronacrisis. In Italië gingen andere producenten van luxegoederen of kledij Lamborghini voor. Armani bijvoorbeeld maakt beschermende kledij en ook Prada heeft het roer omgegooid.

De producten van Lamborghini gaan naar een ziekenhuis in Bologna, een stad in het noorden van Italië nabij het hoofdkwartier van het merk in Sant'Agata Bolognese.

Lamborghini produceert nu ook beschermende brillen voor verplegers en artsen in de ziekenhuizen. Ze gebruiken hier 3D-printers voor.
Volledig scherm
Lamborghini produceert nu ook beschermende brillen voor verplegers en artsen in de ziekenhuizen. Ze gebruiken hier 3D-printers voor. © AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. ‘Waarom zit er geen instructieboekje bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom zit er geen instructie­boek­je bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’

    ,,Bij aflevering van mijn nieuwe Ford Fiesta Titanium werden alle ‘toeters en bellen’ in de auto uitgelegd. Thuisgekomen was ik meer dan de helft vergeten en wilde via het instructieboekje alles nazien. Maar helaas: geen boekje. Dealer gebeld: dit wordt niet meer meegeleverd en alles is via internet te achterhalen. Er wordt blijkbaar niet meer aan de oudere automobilisten gedacht en een instructieboekje van €26,50 meeleveren is blijkbaar te duur”, aldus lezer Sonja Doorschodt.