Volledig scherm
© Quelet Composites

Zo maak je van een Smart een Renault Alpine

Nu de Alpine A110 bij de dealers staat, duikt er een grappig alternatief op voor de liefhebbers van de beroemde Franse sportwagen: de Smarlinette. De auto lijkt sprekend op het origineel, maar gebruikt een Smart als basis.

De naam 'Smarlinette' is een samentrekking van 'Smart' en 'Berlinette', oftewel sportcoupé. Het model lijkt in belangrijke mate op het origineel uit de jaren zestig, inclusief de dubbele, ronde koplampen en de typische achterlichten. Onderhuids gaat het echter om een Smart Roadster, die tussen 2002 en 2007 werd geproduceerd. 

Volledig scherm
© Quelet Composites

Van de Smart wordt ook de 82 pk sterke 698 cc driecilindermotor gebruikt. Aan de binnenzijde is de link veel duidelijker, aangezien het Smart-interieur behouden bleef en enkel wat blauwe accenten en een fraaie doorstikte bekleding toegevoegd werden. Voor de ombouw kun je terecht bij het Franse bedrijf Quelet Composite. De transformatie kost € 16.540, exclusief Smart.

Elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie ontvangen? Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/ADnlAuto

Volledig scherm
© Quelet Composites
  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.