Volledig scherm
© Jalopnik

Zoon Steve McQueen wil miljoenen zien van Ferrari

Chad McQueen - zoon van de in 1980 overleden filmacteur Steve McQueen - daagt Ferrari voor de rechter omdat het bedrijf zonder toestemming een bruine Ferrari California T 'The Steve McQueen' heeft genoemd. 

Ferrari kondigde twee jaar geleden aan, ter gelegenheid van het aankomende 70-jarige bestaan, 350 speciale edities te lanceren op basis van de vijf huidige Ferrari-modellen. Een daarvan was een bruine California T die de naam 'The Steve McQueen' droeg. Daarmee verwijst Ferrari naar een bruine Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso uit 1963, die McQueen kreeg van zijn eerste vrouw, Neile Adams. 

Volledig scherm
De omstreden Ferrari 'The Steve McQueen' © Autocar

Zoon Chadwick McQueen zette een advocaat op de zaak, die Ferrari nu voor 2 miljoen dollar aanklaagt, aldus de Courthouse News Service. McQueen was een enorme autoliefhebber en bezat een behoorlijk aantal Ferrari's, hoewel hij vooral bekendstond als liefhebber van Porsches.  

Volledig scherm
Steve McQueen bij zijn bruine Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso uit 1963

De reactie van McQueen junior is niet onlogisch: Ferrari is zelf ook altijd op bijna maniakale wijze bezig met het beschermen van zijn merkrechten. Overigens heeft Pixar ook nooit betaald voor de naam Lightning McQueen in de film Cars. Deze is namelijk niet vernoemd naar Steve McQueen, maar naar Pixar-tekenaar Glenn McQueen, die overleed in 2002.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/