Volledig scherm
Een woning aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen werd vorige week forensisch onderzocht in verband met de verdwenen Belg Johan van der Heyden. © Anne Jansen

21 tips in vermissingszaak Johan van der Heyden, maar nog niet de gouden tip

STEENBERGEN - De politie heeft maandag de 21e tip ontvangen in de zaak rond de vermiste loodgieter Johan van der Heyden. De gouden tip zit er (nog) niet tussen, maar politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk laat weten dat zeker drie tips daarvan bruikbaar zijn. ,,Daar zijn rechercheurs nu druk mee bezig.” 

Van de 21 tips die zijn binnengekomen, zijn er vijf via Meld Misdaad Anoniem binnengekomen. ,,De tips gaan over de auto's die we hebben laten zien, over het gereedschap en andere dingen. Over wat er daarna gebeurd zou zijn. Inhoudelijk kan ik er verder niet op ingaan. De verdachten worden nog gehoord.” 

Gouden tip nog niet binnen

,,Er zijn zeker drie tips die bruikbaar zijn. Daar zijn rechercheurs nu mee bezig. Het is nog niet dé gouden tip, maar wel allemaal kleine stukjes van de puzzel. Daarom houden we de tiplijn ook nog steeds open.” 

De vermissingszaak werd vorige week onder de aandacht gebracht bij Opsporing Verzocht en Faroek (op de Belgische zender VTM). Dat er nu nog tips zijn binnengekomen, is opvallend stelt Van Hooijdonk. ,,Het is lang doorgelopen. Meestal piekt het op de avond van de uitzending, toen hebben we negen tips binnengekregen. Op donderdag stond de teller op 14. En ook de afgelopen dagen is het nog doorgelopen.” 

Bureau Brabant

Maandagavond besteedt Bureau Brabant nog aandacht aan de zaak. ,,Wellicht krijgen we dan nog nieuwe tips binnen. Je merkt dat het leeft in Steenbergen, dat mensen meedenken. Ik wil ook meegeven dat mensen niet te snel moeten denken dat hun tip niet bruikbaar is. Liever 1 tip teveel, dan 1 tip te weinig.” 

  1. De CatasTroffee: wie gaat er het leutigst om met de catastrofes van Bergen op Zoom?
    PREMIUM
    column

    De CatasTrof­fee: wie gaat er het leutigst om met de catastro­fes van Bergen op Zoom?

    Begint het al een beetje te jeuken? Nee, ik heb het nu even niet over symptomen die zwembad De Schelp kan veroorzaken. Het leutigste feest van het jaar staat weer voor de deur! Her en der is het al te zien in de stad: posters met grote neuzen en in de etalages zijn de ouwe bullen voorzichtig uitgestald. Volgende week begint het geneuzel weer, met het Neuzebal. En daarna is het drie weken lang dweilen voor de Krabben.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom