Volledig scherm
PREMIUM
Onthulling van het kunstwerk van Prinses Paulientje © Tonny Presser © 2018

35 jaar na brief uit Amerika is standbeeld voor Prinses Paulientje er

OSSENDRECHT/SANTA MONICA - Dat er geen standbeeld voor prinses Paulientje in Ossendrecht stond. Dat vond Johan van Leer toch eigenlijk best wel vreemd. Hij klom daarom in de pen en schreef de burgemeester een brief. Met daarin een kleine, financiële aanzet: tien dollar.

Dat was in 1983. Van Leer woonde toen alweer 28 jaar in Santa Monica in Amerika en leerde daar in het Guiness Book of Records dat Paulientje wordt erkend als de kleinste vrouw die ooit heeft geleefd. Toevallig had hij vrienden in Ossendrecht en toen hij die ging opzoeken, was hij verbaasd dat niks aan het meisje deed herinneren.

  1. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
    video

    Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

    HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom