Volledig scherm
PREMIUM
Ter hoogte van Rilland wordt al volop gewerkt aan de 380 kV hoogspanningsleiding. © TenneT

380 kV bij Bergen op Zoom ondergronds, duizenden bomen gered van kap

BERGEN OP ZOOM - Minister Eric Wiebes wil de kap van duizenden bomen in de bossen bij Bergen op Zoom voorkomen door de 380 kV-hoogspanningsleiding ondergronds te laten lopen.

Quote

Compliment aan de mensen van Bomenkap Nee

Barry Jacobs, Wethouder Bergen op Zoom

Hij gaat dit onderzoeken, zegt hij in antwoorden op vragen vanuit de Tweede Kamer. Wethouder Barry Jacobs van Bergen op Zoom reageert verheugd. ,,Ik ben hier heel blij mee. We hebben goede hoop dat hiermee de 380 kV inderdaad ondergronds gaat. Maar voordat iedereen de polonaise gaat dansen wil ik wel zeggen: we moeten eerst dat onderzoek nog afwachten.” Maar intussen geeft hij wel toe dat 'Bergen op Zoom zich geen beter antwoord had kunnen wensen'. ,,Het gaat de goede kant op.”

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom