Volledig scherm
Peter Blommerde en zijn magnolia's © Tonny Presser © 2018

6000 euro voor magnolia's in Ossendrecht: ‘Dit is pas het begin’

OSSENDRECHT - Als alles mee zit worden nog dit voorjaar magnolia's in Ossendrecht geplaatst. Ossendrechtenaar Peter Blommerde wil van Ossendrecht een magnoliadorp maken

Blommerde is al lang bezig met het planten van magnolia’s in de Achtlanenwijk van Ossendrecht, waardoor het een van de fraaiste wijken van Ossendrecht is geworden. Hij wil dat heel Ossendrecht vol met magnolia’s komt te staan. Hij krijgt hiervoor alle steun van het DPO en de gemeente Woensdrecht. De gemeente gaat 6000 euro uittrekken voor de aanschaf, en de bemesting van de magnolia’s. 

Woensdagavond ontvouwde hij tijdens de openbare vergadering van het DPO, waar de eerste magnolia’s gezet gaan worden. Dat zijn dertien locaties, waaronder bij de kerk, op het marktplein en bij verzorgingstehuis Mariahove. 

‘Pas het begin’

“Dit is pas het begin”, zegt Blommerde. “Ik wil dat de Ossendrechtenaren kunnen zien hoe mooi deze bomen zijn waardoor ze zelf met initiatieven komen om op nog meer plekken magnolia’s te zetten”. Hij hoopt dat binnen vijftien jaar heel Ossendrecht vol met magnolia’s staat. 

Voor het planten van de eerste magnolia’s houdt hij nog een slag om de arm. “De gemeente heeft een budget van 6000 euro toegezegd maar het moet officieel nog goedgekeurd worden”. 

Hij ziet geen beren op de weg en hoopt binnenkort samen met Ko de Crom van de Woensdrechtse buitendienst de eerste magnolia’s te kunnen planten zodat de bewoners deze zomer en komend najaar al kunnen gaan genieten van de prachtige bloeiers.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom