Volledig scherm
PREMIUM
De Woensdrechtse wandeldriedaagse trekt veel enthousiaste jonge deelnemers, maar ook heel veel oudere wandelaars. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

‘640 wandelaars bij de Woensdrechtse wandeldriedaagse, dat is nog steeds fantastisch’

WOENSDRECHT - De sfeer zat er gisteravond goed in bij de Woensdrechtse wandeldriedaagse. Het weer was perfect en de 640 wandelaars kregen een fraaie wandelroute voor de voeten.

Quote

Met veel plezier help ik nog elk jaar mee als vrijwillig­ster

Jo van Oevelen

Met 640 wandelaars was de organisatie dik tevreden. ,,We zitten altijd rond de 650 deelnemers’’, zegt voorzitter Louis Minnebach. Toch denkt hij ook aan de tijden dat er bijna 800 wandelaars meeliepen. Ook Jo van Oevelen denkt nog vaak aan die mooie tijd. ,,Maar 640 deelnemers is nog steeds fantastisch’’, zegt de 80-jarige Van Oevelen, die 44 jaar geleden het initiatief nam voor de Woensdrechtse wandeldriedaagse.

Ze zit nog steeds in het bestuur en heeft sinds vorig jaar de titel erevoorzitster. ,,Daar ben ik bijzonder trots op, en met veel plezier help ik nog elk jaar mee als vrijwilligster.''

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom