Meta vrijhoef (r) en Marike de haan voeren actie voor behoud Patersbos bij het Juvenaat in Bergen op Zoom
Volledig scherm
Meta vrijhoef (r) en Marike de haan voeren actie voor behoud Patersbos bij het Juvenaat in Bergen op Zoom © peter van trijen/pix4profs

Actie Behoud Patersbosje geslaagd: Bomenkap voorlopig van de baan

BERGEN OP ZOOM - De zaag gaat niet in de bomen van het Patersbosje bij gymnasium het Juvenaat. Dit tot grote opluchting en vreugde van Meta Vrijhoef, een van de initiatiefnemers van de actie ‘Behoud het Patersbosje’.

,,De gemeente wil met ons in gesprek om te zoeken naar mogelijke oplossingen voor wateroverlastbestrijding in de wijk rond het Gymnasium Juvenaat met behoud van zoveel mogelijk groen, dus inclusief de bomen van het Patersbosje”, vertelt Vrijhoef die vorige week een online gesprek voerde met wethouder Patrick van der Velden.

Probleem wateroverlast aanpakken

,,Zolang we in gesprek zijn, wordt er niet gekapt. Die toezegging is gedaan.” De gemeente wilde eerder de bomen wel kappen om een waterberging aan te leggen. Dit om de wateroverlast in de omgeving aan te pakken.

De actievoerders willen de wateroverlast in de wijk ook aanpakken. ,,Wij denken alleen dat groen de oplossing is. Dat moet je koesteren”, zegt Vrijhoef. ,,Nu bijvoorbeeld steeds meer tuintjes vol liggen met stenen, kan het water geen kant op. Er moet juist meer groen komen.”

Ideeën zijn welkom

Samen met de gemeente wordt nu gekeken naar oplossingen. De initiatiefnemers van de actie vragen bewoners mee te denken en met duurzame ideeën te komen. Die kunnen ze sturen naar metavrijhoef@gmail.com. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom