Actie personeel Bravis Bergen op Zoom en Roosendaal: ‘Salarisverhoging is echt nodig’

UPDATE + VIDEOBERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - De vestigingen van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn vandaag deels gesloten. Het personeel voert actie. 

Quote

We moeten denk ik nog wel meer actie voeren.

Vera van Roemburg, verpleegster

,,Het gaat hartstikke goed! De hal staat ram vol met collega’s”, zegt actieleider Wessel van Meer.  

De medewerkers van zeven afdelingen draaien zondagsdiensten en voeren alleen werk uit dat niet kan wachten. Spoedeisende hulp gaat vandaag wel gewoon door, net als andere zorg die niet uitgesteld kan worden, zoals de zorg voor oncologische patiënten maar ook operaties bij kinderen.

Personeel wil meer salaris en minder werkdruk

De acties maken deel uit van het landelijke estafetteprotest in de ziekenhuizen tegen het vastgelopen cao-overleg. Het personeel wil vijf procent meer salaris, een hogere onregelmatigheidstoeslag en verlaging van de werkdruk. Elise Merlijn van FNV: ,,Die verhoging is echt nodig want er ligt veel te weinig geld op tafel. Ze hebben recht op een goeie loonsverhoging.”

,,Wij willen meer waardering en een goede cao. Loonsverhoging is belangrijk”, zegt Vera van Roemburg, verpleegster in het Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom. ,,We moeten denk ik nog wel meer actie voeren. Als bijvoorbeeld de NS staakt dan ligt alles plat, hier merken de mensen er niks van want wij blijven zorgen. Dat is onze taak”.  

Volledig scherm
Personeelsactie bij Bravis in Roosendaal en Bergen op Zoom © Floyd Aanen/BN DeStem
  1. Met een miljoenenschuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn
    PREMIUM
    analyse

    Met een miljoenen­schuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn

    BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft geld nodig. Veel geld, wil ze ooit de 240 miljoen euro aan schulden afbetalen. Toch is er nog altijd geen paniek op het stadskantoor. Wethouder Annette Stinenbosch gaf vorige maand in deze krant aan dat de financiële problemen dan weliswaar groot zijn, maar dat het ook weer niet zó ernstig is. Zo is er nog lang geen sprake van dat de gemeente onder toezicht van het Rijk komt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom