Volledig scherm
PREMIUM
In het advies staat dat de Kremerstraat zowel voor fietsers als gemotoriseerd verkeerd wordt afgesloten. © Pix4Profs/Tonny Presser

Advies: binnenstad van Bergen op Zoom op slot voor auto's

BERGEN OP ZOOM - De binnenstad van Bergen op Zoom voor het grootste deel van de dag afsluiten voor auto’s. Dat is het advies dat DTV Consultants geeft na een onderzoek naar de verkeersstromen in het centrum. Een concept van het eindresultaat is in handen van BN DeStem. Betrokkenen mogen daar nog op reageren.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Bergen op Zoom. Die wilde weten hoe de Bergse binnenstad toegankelijk kan zijn voor winkelend publiek, bewoners en ondernemers zonder dat er sprake is van overlast.

  1. De CatasTroffee: wie gaat er het leutigst om met de catastrofes van Bergen op Zoom?
    PREMIUM
    column

    De CatasTrof­fee: wie gaat er het leutigst om met de catastro­fes van Bergen op Zoom?

    Begint het al een beetje te jeuken? Nee, ik heb het nu even niet over symptomen die zwembad De Schelp kan veroorzaken. Het leutigste feest van het jaar staat weer voor de deur! Her en der is het al te zien in de stad: posters met grote neuzen en in de etalages zijn de ouwe bullen voorzichtig uitgestald. Volgende week begint het geneuzel weer, met het Neuzebal. En daarna is het drie weken lang dweilen voor de Krabben.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom