Het Brabantse Walfestival zit er dit jaar niet meer in. Uitstellen tot volgend jaar, is de enige optie voor het organisatieteam van Niels van Elzakker met wellicht in het najaar nog een Oktoberfest ter overbrugging.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Brabantse Walfestival zit er dit jaar niet meer in. Uitstellen tot volgend jaar, is de enige optie voor het organisatieteam van Niels van Elzakker met wellicht in het najaar nog een Oktoberfest ter overbrugging. © Tonny Presser © 2017

Afwachten, uitstellen of afstellen? Onzekerheid onder evenementenorganisatoren is groot

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Organisatoren van festivals, braderieën of sportevenementen leven ook in 2021 nog tussen hoop en vrees. Dat steeds meer mensen een vaccinatie krijgen en de deur naar een normaler leven daarmee verder open komt te staan, biedt perspectief. Maar zelfs als we ‘landelijk versoepelen’ moeten eerst de Veiligheidsregio en gemeenten groen licht geven.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'