Volledig scherm
PREMIUM
Oktober 2018: Carola Leertouwer en Frans Horn planten salie in de geveltuintjes. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Alle plantjes verwijderd in Bergse wijk: ‘Burgerinitiatief vakkundig de nek omgedraaid’

BERGEN OP ZOOM - Van de groene oase in de brandgangen van de Ligusterstraat en Kamperfoeliestraat in de wijk Gageldonk-West is weinig meer over. Keurig verwijderd. Tot grote schrik van enkele bewoners. Woningcorporatie Stadlander doet het af met slechte communicatie. ,,Zo draai je een burgerinitiatief vakkundig de nek om‘’, zegt een teleurgestelde bewoonster Carola Leertouwer.

Leertouwer heeft een groen hart. Ze houdt van planten. Ruim een jaar geleden start ze in haar Bergen op Zoomse wijk met operatie Steenbreek. Stenen eruit, meer groen er in. Dat is het idee.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom