Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdzorginstelling Almata in Ossendrecht begeleidt kwetsbare jongeren met ernstige gedragsproblemen. Op 15 september zijn inwoners uit de omgeving welkom om te kijken hoe dat in zijn werk gaat. © Tonny Presser © 2017

Almata in Ossendrecht laat publiek zien hoe ze jongeren helpen

OSSENDRECHT - Jeugdzorginstelling Almata in Ossendrecht zet zaterdag 15 september de deuren open voor inwoners van de gemeente Woensdrecht. Doel van de open dag is om mensen te informeren, maar ook om nieuw personeel, stagiairs en vrijwilligers te interesseren.

,,Rond wat wij precies doen en wat voor jongeren wij begeleiden, heerst nogal wat onwetendheid. Veel mensen zijn toch wel benieuwd naar wat er gebeurt daar bij ons in het bos", zegt Karin Fleur van Almata. ,,Wij laten dat graag zien en nodigen bewoners van de omliggende dorpen uit om te komen kijken."

  1. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
    video

    Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

    HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom