Volledig scherm
Zwemster Maroela Inkamp bij finish. © Ernesta Verburg

Als je links én rechts ademhaalt zie je het mooie van de Oosterschelde

SINT-ANNALAND - Zo'n zestig zwemmers waagden zich zaterdagmiddag in het Oosterscheldewater van Stavenisse naar Sint-Annaland te zwemmen. Dat deden ze om geld in te zamelen voor het Watersnoodhuis in Stavenisse. 

Deelneemster Maroela Inkamp (foto) uit Bergen op Zoom heeft 'een grens overschreden', zegt ze na afloop tevreden. ,,We hadden ons opgegeven voor de 7,8 kilometer met het idee om na 4,5 kilometer te stoppen. Maar met mijn zwemmaatje Els Brands heb ik het hele eind gezwommen." 

Inkamp is het gewend om in de Oosterschelde te zwemmen, zegt ze. ,,Het is waanzinnig mooi. Door af en toe links en af en toe rechts adem te halen zie je toch meer dan alleen waterplanten."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
    video

    Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

    HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom