Shirts van amateurclubs op het Malieveld tijdens een demonstratie van de KNVB. De sportbond wil met de actie aandacht vragen van de overheid voor amateurvoetbal. Amateurvoetballers kunnen wegens de coronamaatregelen tijdelijk niet sporten.
Volledig scherm
PREMIUM
Shirts van amateurclubs op het Malieveld tijdens een demonstratie van de KNVB. De sportbond wil met de actie aandacht vragen van de overheid voor amateurvoetbal. Amateurvoetballers kunnen wegens de coronamaatregelen tijdelijk niet sporten. © ANP

Amateurvoetbalclubs in financiële problemen door coronacrisis

West-Brabantse amateurvoetbalclubs vrezen voor grote financiële problemen in 2021. Ze zijn dit jaar nog overeind gehouden door trouwe sponsoren, loyale leden en subsidies van de rijksoverheid, die de grote inkomstenderving door de coronacrisis opvingen. Volgend jaar zal dat vangnet kleiner worden, wat de financiële staat van het amateurvoetbal in gevaar brengt.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari