Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van de vervallen steenhouwerij Glatt bij Putte is een van de locaties die dienst zou kunnen doen voor de centrale huisvesting van arbeidsmigranten. © Peter de Brie

Arbeidsmigranten in Woensdrecht maximaal met twee in woning

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht wil dat er maximaal twee arbeidsmigranten gehuisvest worden in huizen in woonwijken. Ze ziet buitenlandse werknemers het liefst in hotels, pensions en op recreatieparken.

Quote

Bij een arbeidsmi­gran­ten­wo­ning is er ook parkeer­over­last omdat daar soms vier of meer auto’s in gebruik zijn

Hans de Waal , wethouder

Wethouder Hans de Waal zegt dat arbeidsmigranten welkom zijn in Woensdrecht, en nodig zijn om de economie draaiende te houden. Momenteel verblijven er 2000 arbeidsmigranten in Woensdrecht en De Waal verwacht dat dit aantal in de toekomst toeneemt.

Veel arbeidsmigranten wonen in huurhuizen in woonwijken. ,,Dit levert overlast op”, zegt De Waal. De overlast bestaat onder meer uit het niet onderhouden van tuinen. ,,Dat geeft ergernis.”

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom