Volledig scherm
Atletiekvereniging Spado is Club van de Week © Wendy van Bree

Atletiekvereniging Spado krijgt 10.000 euro van VriendenLoterij

BERGEN OP ZOOM - Atletiekvereniging Spado is uitgeroepen tot Club van de Week door de VriendenLoterij. De cheque van 10.000 euro die de vereniging heeft gekregen kan Spado goed gebruiken om een deel van de lening af te lossen die is afgesloten voor de uitbreiding van de atletiekbaan. 

,,We zijn natuurlijk ontzettend blij, het is een eer om deze titel te mogen dragen”,  zegt Jeroen Jonkers van Spado. De club  stak afgelopen zomer 120.000 euro in uitbreiding van de atletiekbaan. ,,De gemeente heeft de baan die er lag, met zes lanen,  vervangen. Wij  wilden er een achtlaans atletiekbaan van maken, ambitieus als we zijn.” 

Stevig bedrag

Spado kreeg 20.000 euro uit een Haags subsidiepotje en sloot voor een ton een sportlening af tegen een lage rente. ,,De tienduizend euro van de VriendenLoterij is dus tien procent van de hele lening, dat is best stevig.”

Met ludieke acties en sponsoring hoopt de vereniging de rest van de lening af te kunnen lossen. ,,Dat moeten we ook wel doen, om financieel gezond te blijven."

Steuntje in de rug voor clubs

Club van de Week is een campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze kunnen een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld het verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een sportveld of de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten.

Het hele jaar wordt er elke week een aangesloten club of vereniging verrast met de titel Club van de Week en met een eenmalige bijdrage van tienduizend euro.Clubs kunenn zich aanmelden via vriendenloterij.nl/clubs

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom