Volledig scherm
Drie jongens aangehouden na achtervolging en crash bij Bergen op Zoom. © Facebookpagina Politie Bergen op Zoom

Auto vliegt uit de bocht op A58 bij Bergen op Zoom na achtervolging vanuit Zeeland

BERGEN OP ZOOM - Op de Randweg Noord in Bergen op Zoom is maandagavond een voertuig met daarin drie jongemannen uit de bocht gevlogen en over de kop geslagen na een achtervolging. De politie zat de jongens achterna omdat zij bij een tankstation in Arnemuiden zouden zijn weggereden zonder te betalen. Het drietal kon nog zelfstandig uit het voertuig komen. 

Rond 21.00 uur maandagavond meldde een medewerker van een tankstation langs de A58 bij Arnemuiden dat er een auto na het tanken hard was weggereden zonder te betalen, in de richting van Bergen op Zoom. De medewerker wist het kenteken nog en gaf deze door. Agenten zagen het voertuig vanaf een viaduct rijden op de A58 en zetten de achtervolging in. Ze gaven ter hoogte van Bergen op Zoom Noord een stopteken. 

De bestuurder van de auto reed door, reed de afrit af en ging de Randweg Noord op. Daar raakte hij door de hoge snelheid de macht over het stuur kwijt, vloog uit de bocht en sloeg in de berm over de kop. De jongemannen in de auto konden daarna nog zelf uit het voertuig komen. Twee van hen, een 18-jarige man uit Amsterdam en een 17-jarige jongen uit Middelburg, zijn direct aangehouden. De derde, een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom, is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege onbekende verwondingen. Hij zal later worden verhoord. 

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom