Automobilist rijdt dwars door gevel van kerk: ‘Dit had veel erger af kunnen lopen’

Update/videoEen auto is vanmiddag rond 14.10 uur dwars door de gevel van de Emmauskerk in Bergen op Zoom gereden. De auto belandde bijna in zijn geheel in de kerk. Niemand raakte gewond.

Quote

Dit had veel erger af kunnen lopen

Jos de Vries, voorzitter bestuur Emmauskerk

Volgens de bestuurder van de auto, een automaat, schoot zijn voet van de rem op het gaspedaal waardoor de auto vooruit schoot. De man zelf, een inwoner van Bergen op Zoom, mankeert niets, maar is wel flink geschrokken. ,,Het ging allemaal zo snel. Geen idee wat er precies is gebeurd.’’ Hij kwam tegen de andere muur van die ruimte tot stilstand. Er zat verder niemand anders in de auto.

De ruimte achter de gevel waarin de auto tot stilstand kwam, dient normaal als vergaderzaal en - tijdens diensten - als crèche. Op het moment van het ongeval was er niemand in het gebouw aanwezig.

Crèche

,,Wel een geluk dat dit vandaag en niet morgen is gebeurd", aldus Jos de Vries, voorzitter van het bestuur van de Emmauskerk. Tijdens de zondagsdienst zitten er volgens hem altijd zo rond de honderd mensen in de kerk. In de crèche zitten dan vijf tot acht kinderen. ,,Dit had veel erger af kunnen lopen.”

Volgens hem valt het al met al wel mee met de ravage. De ruimte waarin de kerkdiensten worden gehouden en de ingang van de kerk zijn volgens De Vries niet beschadigd door het ongeval. Toch is het niet zeker of de dienst zondag door kan gaan. Daar wordt in de loop van de dag een besluit over genomen.

Volledig scherm
Auto rijdt dwars door gevel van Emmauskerk in Bergen op Zoom. © MaRicMedia/Christian Traets

Stutten

De auto wordt indien mogelijk zaterdagmiddag nog verwijderd. Daarvoor moet eerst de muur worden gestut. Pas daarna wordt duidelijk of de kerkdienst zondag door kan gaan.

De Emmauskerk in Bergen op Zoom ligt aan de Korenberg, pal naast een parkeerplaats van een supermarkt. Verkeer van en naar de winkel moet altijd rakelings langs de kerk rijden. 

Volledig scherm
De auto boorde zich dwars door de gevel van de Emmauskerk in Bergen op Zoom. © Coen Hagenaars
Quote

Het ging allemaal zo snel. Geen idee wat er precies is gebeurd

Autmobilist
Volledig scherm
Emmauskerk, Bergen op Zoom © MaRicMedia/Christian Traets
Volledig scherm
Auto rijdt dwars door gevel van Emmauskerk in Bergen op Zoom © MaRicMedia/Christian Traets
  1. MusiCompany zet een krachtige musical neer
    PREMIUM
    RECENSIE

    MusiCompa­ny zet een krachtige musical neer

    BERGEN OP ZOOM - The MusiCompany gooit het over een andere boeg. De musical ‘How to succeed’ waarmee de groep mee voor de dag komt is uit 1961. Aan de hand van een zelfhulpboek wordt de lezer uitgelegd hoe je stapsgewijs zelfstandig je loopbaan kunt uitstippelen. Hoogst actueel dus, want ook nu hebben veel mensen het over carrière maken en de top bereiken. En dat daarvoor de trukendoos open moet, begrijpt iedereen en dat maakt deze musical zo aardig.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom