Volledig scherm
Grootschalige woningbouw is nodig om te voorkomen dat de woningmarkt nog verder vastloopt, stelt de NVM. © Johannes Rutgers

Bent u ook op zoek naar een huis? Laat het weten!

De oververhitte woningmarkt dreigt volledig te ontsporen: steeds minder huizen die te koop staan, terwijl woningen die wel beschikbaar komen steeds duurder worden. De gemiddelde prijs van een koopwoning ligt inmiddels op 292.000 euro, een absoluut record.

De prijzengekte leidt er volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) toe dat steeds meer woningzoekenden langs de kant komen te staan: starters, maar bijvoorbeeld ook ouderen die zoeken naar een gelijkvloerse, levensbestendige woning.

Bent u ook al geruime tijd op zoek naar een huis en vist u keer op keer achter het net? BN DeStem wil het graag van u horen. U kunt een mail sturen naar franka.vanderrijt@bndestem.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

  1. ‘Waar is al dat plastic voor nodig?’
    Van 't Land

    ‘Waar is al dat plastic voor nodig?’

    De inhoud van onze mailbox is altijd een verrassing. Het blijft bijzonder om te zien hoe je als boer onder een vergrootglas ligt. Zo hebben we ooit een boerendiner georganiseerd. Toen we daar vlees bij serveerden, kregen we een mail van een vegetariër of we wel wisten hoe slecht varkensvlees is. En mijn vader schreef ooit een column over hoe hij genoot van de verpleegsters in uniform die hij tegenkwam op weg naar het bedrijf. Dat leverde hem een boze brief op van een feministe.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom