Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Barry Jacobs (VVD) van Bergen op Zoom: ,,Ik mis het gevoel van urgentie in Den Haag over de oplopende zorgtekorten bij gemeenten.” © Gemeente Bergen op Zoom

Bergen op Zoom luidt noodklok bij Mark Rutte over oplopende tekorten in de zorg

BERGEN OP ZOOM - VVD-wethouder Barry Jacobs (zorg) doet een appel op premier Mark Rutte om aan te schuiven bij de gemeentelijke begrotingsbehandeling. Doel: Rutte zelf laten ervaren dat gemeenten structureel te weinig budget krijgen uit Den Haag om de stijgende vraag naar jeugdzorg en begeleiding van ouderen te bekostigen. ,,Ik mis het gevoel van urgentie in Den Haag. Dat doet pijn.”

Jacobs hoopte dat het kabinet in de Miljoenennota 2020 alsnog met extra geld zou komen om de oplopende zorgtekorten bij gemeenten te dichten. In juni ging Bergen op Zoom er nog van uit dat het tekort bij jeugdzorg en WMO in 2020 zou uitkomen op 2,5 miljoen.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom