Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Bergenaar (18) rijdt bewust op fietser in vanwege oude ruzie

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft een 18-jarige Bergenaar aangehouden omdat hij bewust geprobeerd heeft een 21-jarige fietser aan te rijden. Een ruzie eerder dit jaar zou daar de aanleiding voor zijn.

Het voorval vond zaterdag plaats. Een fietser reed op de Langs de Lijn bij Bergen op Zoom. Hij ziet een auto zijn richting opkomen. Wanneer deze hem gepasseerd is, besluit de bestuurder om zijn auto om te draaien en terug te rijden. Hij versnelt en gaat achter de fietser aan. 

De fietser merkt dat de auto is omgedraaid en krijgt het vermoeden dat de automobilist het op hem gemunt heeft. Hij besluit om snel achter een boom te duiken, zodat de auto hem niet kan raken.

Dat is maar goed ook, want de auto raakt nog de achterkant van de fiets, terwijl de jongen hard op de grond valt. Hij staat op en rent snel naar de hoofdingang van een pand in de buurt. Daar wordt hij opgevangen en wordt de politie gebeld.

De bijna aanrijding was nog niet genoeg voor de automobilist en de inzittenden van de auto. Zij pakten namelijk de fiets en hebben hem in de sloot gegooid. Daarna reden ze weg.

Dat bleek een grote fout, want de fietser herkende een van de inzittenden. Eerder dit jaar zouden de twee ruzie hebben gehad. Het slachtoffer geeft dan ook aan dat hij vermoedt dat het incident daarmee te maken had. Hij heeft aangifte gedaan van zware mishandeling dan wel doodslag.

De politie heeft later op de avond de 18-jarige verdachte in zijn huis aangehouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom